RDW bedrijfsauto importeren

Bedrijfsauto importeren

Een bedrijfsauto importeren kan zeer voordelig zijn. De BPM wordt op een andere wijze dan bij een personenauto berekend. Hierbij wordt alleen een vast percentage van de netto-catalogusprijs en de brandstoftoeslag toegepast (met de CO₂-uitstoot wordt géén rekening gehouden).

Ook vindt er veel eerder een volledige afschrijving, oftewel leeftijdskorting van 100% plaats. Bij een bedrijfswagen is dit al na 5 jaar en bij een personenauto pas na 17,5 jaar.

Wilt u zakelijk gaan rijden? Als u onder de ondernemersregeling valt, hoeft u ook bij jongere voertuigen géén BPM te betalen. Bij een BTW-auto kunt u de buitenlandse omzetbelasting terugvorderen.

Voor €349,- excl. BPM is uw voertuig geïmporteerd.

Kies voor ons handige importpakket. Wij komen de keuring bij u aan huis verrichten, berekenen de BPM-aangifte en bezorgen de luxe nummerplaten bij u thuis.

RDW camper importeren

Camper importeren

Bent u van plan om een kampeerauto te importeren? Hierbij wordt de BPM door de netto-catalogusprijs en brandstofsoort bepaald, zoals bij een bedrijfsauto. Het grote verschil is dat de leeftijdskorting op dezelfde manier wordt toegepast als bij een personenauto.

Is het voertuig in het buitenland als kampeerauto geregistreerd? Dan kunnen wij de RDW-keuring direct bij u aan huis verrichten. De RDW beschikt over de mogelijkheid om voertuigen te wijzigen naar een andere voertuigcategorie.

Let op! Vraag direct na de inschrijving in Nederland het bijzondere tarief voor motorrijtuigenbelasting aan. De belastingdienst past dit niet automatisch toe.

Voor €349,- excl. BPM is uw voertuig geïmporteerd.

Heeft uw bedrijfsauto, camper of motor een CO₂-uitstoot van 0 gram per kilometer? Dan betaald u géén BPM!

RDW motor importeren

Motorfiets importeren

Bent u van plan om een motor te importeren? Ook hier wordt de BPM alleen door de netto-catalogusprijs bepaald. Alleen is het nog voordeliger dan bij een bedrijfsauto of camper.

Afhankelijk van de cataloguswaarde worden er verschillende BPM-percentages gebruikt. Ook hierbij wordt de leeftijdskorting toegepast (net zoals bij een personenauto).

Let op! Vooral motorfietsen bezitten vaak een lage tellerstand. Bij minder dan 6.000 kilometer wordt deze als nieuw gezien en hiermee BTW-plichtig.

Wij kunnen ook uw bromfiets, caravan en lichte aanhangwagen importeren. Deze voertuigen zijn vrijgesteld van APK, motorrijtuigenbelasting en BPM.