Geld besparen bij BPM aangifte

Gunstig een auto importeren, wie wil dat nou niet?

De kosten bij een auto importeren naar Nederland zijn variabel. Als u met volgende factoren rekening houdt, kunt u via de BPM geld besparen.

Ten eerste de leeftijd. Over meerdere periodes vindt er steeds opnieuw een procentuele mindering plaats. Na 9,5 jaar is er 92% afgeschreven, hoewel de volledige afschrijving pas na 25 jaar plaats vindt. Dat wil zeggen dat er ook in de eerste jaren géén lineaire afschrijving plaatsvindt!

Daarnaast de CO² uitstoot. In de afgelopen jaren komen wij steeds vaker identieke voertuigen met verschillende CO² waardes tegen. Dit kan te maken hebben met bouwjaar, software of herkomst van het voertuig. Vooral buiten Europa gelden andere emissienormen. Houdt hier rekening mee om hoge importkosten te voorkomen.

Vanaf 2020 wordt de emissie nauwkeuriger gemeten, de WLTP-test vervangt de oude NDEC. Als beide waardes bekend zijn, mag de voordeligste gebruikt worden.

Let op BPM is géén BTW! Heeft u een nieuwe of bijna nieuwe auto gekocht in het buitenland? Want naast de BPM betaald u in Nederland nogmaals 21% BTW. Hierbij kunnen wij u helpen.

Via ons heeft u nogmaals voordeel

Op verschillende manieren kunnen wij de aangifte berekenen.  De toegepaste methodes zijn: afschrijving met koerslijst, taxatierapporten of forfaitaire tabel.

Wij vergelijken de berekenmethodes en kiezen daaruit uw voordeel. Want er zit toch enig verschil tussen de berekeningen.

De BPM-tegenbewijsregeling (taxatierapport) is alleen bedoeld voor voertuigen die meer dan normale gebruiksschade hebben. De belastingdienst voert steekproefsgewijs hertaxatie uit. Bij fraude wordt een flinke boete oftewel naheffing uitgedeeld.

Wilt u alsnog hiervan gebruik maken? Ga langs een erkende taxateur in uw buurt. Het rapport moet altijd van een onafhankelijk bedrijf afkomstig zijn. Kosten hiervoor zijn €300,- gemiddeld. Hiermee kunnen wij uw auto importeren.

Wist u dat een volledig elektrische auto BPM vrij is?

Als u van plan bent om een elektrische auto te importeren naar Nederland. Controleer of het voertuig een CO² uitstoot van 0 gr/km bezit. Hierover hoeft géén BPM te worden betaald. Toch moet u ook bij vrijgestelde voertuigen aangifte indienen bij de belastingdienst.

Wilt u graag weten hoeveel BPM u moet gaan betalen?

Via de Autoweek BPM calculator kunt u zelf een proefberekening maken. Of neem contact met ons op voor een gratis berekening.

Voor €29,- is uw BPM aangifte compleet.

Similar Posts