BPM aangifte geld besparen

Gunstig een auto importeren, wie wil dat nou niet?

De kosten bij een auto importeren naar Nederland zijn variabel. Als u rekening houdt met de volgende factoren, dan betaalt u zo min mogelijk BPM.

Allereerst de leeftijd. Over meerdere periodes vindt er steeds opnieuw een procentuele vermindering plaats. Na 9,5 jaar is er 92% afgeschreven, maar de volledige afschrijving vindt pas plaats na 25 jaar. Dat betekent dat er in de eerste jaren ook géén lineaire afschrijving plaatsvindt!

Daarnaast is de CO² uitstoot van belang. We zien steeds vaker identieke voertuigen met verschillende CO2 waardes. Dit heeft dan te maken met bouwjaar, software of herkomst van het voertuig (vooral buiten Europa gelden andere emissienormen). Dit is iets om rekening mee te houden als u hoge importkosten wil voorkomen.

Vanaf 2017 wordt de emissie nauwkeuriger gemeten door middel van een WLTP-test, dit vervangt de NDEC. Als beide waardes bekend zijn, mag de voordeligste gebruikt worden.

Bij voertuigen met een eerste toelating vanaf 1 juli 2020 mag alléén de WTLP waarde gebruikt worden.

LET OP! BPM is geen BTW. Heeft u een (bijna) nieuwe auto gekocht in het buitenland, dan moet u naast de BPM ook nog 21% BTW betalen. Ook hiermee kunnen wij u helpen.

Wij bieden u nog meer voordeel

Wij kunnen de aangifte op verschillende manieren berekenen. De toegepaste methodes zijn: afschrijving met koerslijst, taxatierapporten of forfaitaire tabel. Wij vergelijken deze rekenmethodes en kiezen dan de voordeligste.

De BPM-tegenbewijsregeling (taxatierapport) is alleen bedoeld voor voertuigen met meer dan normale gebruiksschade. De belastingdienst voert steekproefsgewijs een hertaxatie uit. Bij fraude wordt een flinke boete/naheffing opgelegd.

Voor een taxatie kunt u terecht bij een erkende (onafhankelijke) taxateur bij u in de buurt. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 300 euro. Met dit rapport kunnen wij uw auto importeren.

Wist u dat een volledig elektrische auto BPM vrij is?

Als een elektrische auto naar Nederland wilt importeren, dan hoeft u hierover geen BPM te betalen mits het voertuig een CO2 uitstoot van 0 gr/km heeft. Wel moet u ook bij vrijgestelde voertuigen een aangifte indienen bij de belastingdienst.

Wilt u graag weten hoeveel u moet gaan betalen?

Via de Autoweek BPM calculator kunt u zelf een proefberekening maken. Of neem contact met ons op voor een gratis berekening.

Voor €29,- is uw BPM aangifte compleet.

Vergelijkbare berichten